ZIMSKE KARNEVALSKE FEŠTE – KOTOR 2014.

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 18. siječnja 2014. - 10:52
Autor: 

Kotorske zimske karnevalske fešte, održaće se u periodu od subote, 15. do 23. veljače 2014 g. kada će se održati tradicionalni kotorski karneval, sa početkom u 14 sati - kaže se u zvaničnom pripoćenju organizatora JU Kulturni centar „Nikola Đurković" Kotor
"Ova viševjekovna manifestacija ima za cilj povezivanje kulturne baštine i turističke ponude, ukazivanje na bogato kulturno naslijeđe i kulturne manifestacije na području Boke, promociju Kotora i Crne Gore. Tradicionalni zimski karneval je jedinstvena animaciona manifestacija koja se tradicionalno održava na području kotorske opštine u februaru mjesecu, a datira od kraja XIX vijeka.

Manifestacija predstavlja bogatstvo duha i umijeća kako karnevalista ovog kraja, tako i gostiju iz zemlje i inostranstva. U njoj učestvuju sve starosne i socioprofesionalne kategorije stanovništva, grupisane prema svojim interesovanjima, kulturnim i stvaralačkim potrebama i mogućnostima.U mnoštvu karnevalskih grupa i maski iz Kotora, Crne Gore i regiona, brojni posjetioci mogu vidjeti i uživati u koloritu originalnih kostima, ritma i mediteranskog duha domicilnog stanovništva."
Organizator karnevalske fešte je JU Kulturni centar „Nikola Đurković" Kotor , suorganizator je Turistička organizacija Kotor, a pokrovitelj Općina Kotor.