8. SUSRETI KNJIŽEVNIKA U ROVINJU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 11. listopada 2011. - 10:13
Autor: 


U Rovinju će se od 13. do 15. listopada održati 8. Susreti književnika hrvatskih manjina s književnicima u Republici Hrvatskoj. Skup je organiziran pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Hrvatske matice iseljenika i Matice hrvatske, uz materijalnu potporu Ministrastva kulture i Grada Rovinja. Domaćin manifestacije je Hrvatsko kulturno društvo Rovinj "Franjo Glavinić". Hrvate iz Boke kotorske predstavljat će dopredsjednik Općine Tivat Ilija Janović i pjesnik Adrijan Vuksanvić, novinar radio Dux-a.

Ovaj tradicionalni kulturni događaj podijeljen je u nekoliko segmenata. Prvog dana susreta bit će književna večer na kojoj će nastupiti književnici: Jasmina Domaš, Malkica Dugeč, Ljubica Kolarić-Dumić, Robert Hajszans, Tomislav Milohanić, Nevenka Nekić, Ivana Ott, Antonio Sammartino, Šimun Šito Ćorić, Rudolf Ujčić, Anđelko Vuletić i Adrijan Vuksanović. Drugog dana predviđen je stručno-znanstveni skup, na kojem će između ostalih govoriti i Ilija Janović. Tema njegovog izlaganja je "Kulturna, politička i demografska stvarnost Hrvata u Boki kotorskoj". U sklopu programa Stjepan Lukavečki i Milan Medak će recitirati stihove Anđelka Vuletića, dok će u glazbenom intermeccu nastupiti Margita Sošić na violini uz glasovirsku pratnju Aleksandra Golajka.
Posljednjeg dana manifestacije sudionicima je organiziran obilazak znamenitosti Istre koji će imati prigodu vidjeti srednjovjekovni samostan Dajla, Etnografski muzej u Pazinu, zatim Momjan kao i druga mjesta