Amatersko kazalište HNV-a obilježilo Svjetski dan kazališta scenom u novom ruhu

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 27. ožujka 2021. - 12:22
Autor: 

Unatoč zatvaranju kazališta uslijed pandemije korona virusom, Amatersko kazalište Hrvatskog nacionalnog vijeća odlučilo je obilježiti Svjetski dan kazališta na jedinstven i originalan način, uz poštivanje svih propisanih mjera.

Danas, na Svjetski dan kazališta, u Domu kulture Josip Marković u Donjoj Lastvi, Amatersko kazalište Hrvatskog nacionalnog vijeća iniciralo je i omogućilo postavljanje oslikanih panoa u sali Doma kulture.

Oslikani panoi prikazom otoka Gospe od škrpjela i crkve Sveti Roko koja se nalazi u Donjoj Lastvi, simboliziraju tradicijske elemente kulture Hrvata ovog područja, a izrađeni su u sklopu projekta Amaterskog kazališta Hrvatskog nacionalnog vijeća, autorice Dijane Milošević.

Novi scenski elementi, kao i kompletan projekat izvedbi kazališnih predstava “Nasljeđujmo to načelo što daše nama djedovi” financiran je od Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore.

Hrvatsko nacionalno vijeće sa svojim amaterskim kazalištem iznimno zahvaljuje i financijeru – Fondu za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore, te voditeljici kazališta Dijani Milošević, kao inicijatoru izrade panoa i također veoma zaslužnoj udruzi za izadu panoa Evolution Pro d.o.o. i njezinim članovima Jovanu Abramovići i Radovanu Vujoviću.

Uz nove scenske elemente, Amatersko kazalište Hrvatskog nacionalnog vijeća u poslijepodnevnim satima organizirati će zajedničko online gledanje predstava amaterskih kazališta iz zemalja regiona.

Ovom prigodom Amatersko kazalište Hrvatskog nacionalnog vijeća vas poziva da pogledate dvije predstave ovog kazališta: Bokeško-dubrovački splet i Nasljeđujmo to načelo što daše nama djedovi.

Predstave su izvođene u Tivtu, Kotoru i Dubrovniku u protekle dvije godine uz financirane Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore.