Čišćenje i uređenje obale MZ Muo u organizaciji NVO „ Naša akcija“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 06. lipnja 2016. - 9:10
Autor: 

Akcija čišćenja i uređenja obale MZ Muo u organizaciji NVO „ Naša akcija“ organizirana je jučer uz veliku pomoć ronioca iz Službe zaštite i spašavanja Kotor, a pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Kotor. Akciju je podržalo i Komunalno Kotor d.o.o s kontejnerom i sadnicama.

Ovo je završna akcija projekta “Kalendar Mjesec Planete Zemlje 2016.” koje je proteklih mjeseci sprovodila NVO „ Naša akcija“. Razočaravajuće je sudjelovanje veoma malog broja građana ne samo ove Mjesne zajednice neko i cjelokupnog  grada.

Akcija čišćenja organizirana  je primarno na glavnom mulu Mjesne zajednice gde je očišćen otpad duž magistrale, obale i plažica između ponti. Najteži dio akcije danas bilo je izvlačenje otpada, posebno kabastog iz mora.

„Za taj mukotrpan posao veliko hvala roniocima i gospodinu Banju. Volonteri, uključujući  najmlađe završili su i sadnju sezonskog bilja i cvijeća, i uljepšali zelene površine i zapuštene žardinjere. Prikupljen je jedan veliki kontejner otpada.  Takođe se zahvaljujemo predsjedniku MZ Muo Mišu Krivopakiću na čiju je inicijativu ova akcija organizovana, i koji je zajedno sa građanima radio tokom čitave akcije“- poručuju iz NVO „ Naša akcija“.