Izložba kreativnih Tivćanki u okviru projekta „Žensko socijalno preduzetništvo u kulturi”

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 02. prosinca 2019. - 8:52
Autor: 

Kreativni Centar Tivat organizirao je jučer drugu izložbu radova polaznica kreativnih radionica -  tkanje, oslikavanje prirodnih materijala, crtanje, slikanje.

Kao i prva izložba, ova izložba je otvorena u kafe baru Regata na Seljanovu.

„Predstavljamo se  u Regati po drugi put s idejom da napravimo veću interakciju s publikom, da razgovaramo malo o umjetnosti, o ovim našim stvarima kojima se bavimo, da razmijenimo dobru energiju i da postavimo temelje za neku viziju, koja bi trebala da nas dovede do nekog prostora, koji bi bio u službi kreativnih programa, u službi predstavljanja kreativnih stvaraoca. Čeka nas još četiri izložbe nakon ove, i vjerujem  da će biti prava stvar za Tivat, Donju Lastvu, Seljanovo i da ćemo na taj način oživjeti taj dio našeg grada“, istakla je  Iva G. Čelanović, ispred Kreativnog centra Tivat.

Ova izložba dio je projekta “Žensko socijalno preduzetništvo u kulturi”, koji se sprovodi u općini Tivat, a podržan je u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) koji financira Europska unija (EU), a sprovodi Program ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu s općinama Tivat, Kotor, Nikšić, Pljevlja i Podgorici.