Pastoralni pohod pape Franje Skopju i hodočašće

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 20. ožujka 2019. - 11:12

Prihvaćajući poziv Katoličke crkve u Makedoniji i državnog vrha Republike Makedonije papa Franjo posjetit će Republiku Makedoniju – glavni grad Skopje 7. svibnja, priopćeno je 13. prosinca iz Tiskovnog ureda Svete Stolice i iz biskupske rezidencije u Skopju.

Program apostolskog putovanja pape Franje u Makedoniju bit će pravovremeno objavljen.

Prethodno, od 5. do 7. svibnja 2019., papa Franjo posjetit će Republiku Bugarsku i to gradove Sofiju i Rakovski. Ovo apostolsko putovanje pape Franje bit će njegovo 29. apostolsko putovanje izvan Italije.

Objavljen je i logo apostolskih putovanja. Logo apostolskog pohoda u Makedoniji ima sljedeće značenje: karta i boje simboliziraju Makedoniju i njezinu zastavu; predstavlja dolazak Svetog Oca koji blagoslivlja ovu zemlju; budući da papa Franjo posjećuje Skopje, rodni grad Majke Terezije, stavljen je kao simbol sari Majke Terezije i plava boja koja ga karakterizira.

Geslo apostolskog pohoda je „Ne boj se, malo stado!“ (Lk 12, 32).

Izvor: IKA/KTA

Vjernici Kotorske biskupije u mogućnosti su ovom prigodom Hodočastiti u Skopje i sudjelovati na svetoj misi koju će predvoditi papa Franjo. Više detalja o samom Hodočašću nalazi se na plakatu.