Priopćenje “Bokeškog Foruma”

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 16. prosinca 2015. - 9:05
Autor: 

U cijelosti vam prenosimo priopćenje „Bokeškog Foruma“.

 

Na sinoć održanoj sjednici delegati Skupštine „Bokeškog Foruma“, predstavnici svih mjesnih zajednica, donijelu su odluku da ova organizacija kao „Bokeški Forum – Tivat“ nastupi na budućim lokalnim izborima u Tivtu i to isključivo samostalno. Nosilac liste na tim izborima biće doktor političkih nauka Andrija Petković.

Razlog ovakve odluke je što u Bokeškom Forumu smatraju da interese Boke i Bokelja ne može na adekvatan način da štiti ni jedna politička partija sa centralom u Podgorici. Posebno ističemo da ne vjerujemo da u bliskoj budućnosti neće ponovo svjetlost dana da ugleda neki novi diksriminatorski zakon o porezu na napokretnosti i njemu slični. Želimo da glasom naših odborniak u tivatskom parlamentu, a vjerujemo i u parlamentima drugih bokeških skupština takve pljačkaške zakone srušimo.

Javno se obavezujemo, da nikada nikakve predizborne i postizborne koalicije nećemo i ne možemo praviti sa onima koji Boku djele kao prćiju, koji nam oporezuju ono što nam nisu poklonili niti pomogli da napravimo, već naprotiv... Žele da nam uzmu ono što su generacije prije nas krvavim radom stekle i ostavile nam da čuvamo. Sa onima koji su vještački izazivali podjele kako bi lakše vladali i krčmili našu imovinu. Sa onima kojima je Boka samo krava muzara, a ne podneblje koje baštini više od 70 % kulturnog blaga Crne Gore. Zato, apel „Boka Bokeljima“ nije i ne može biti diskriminatorski, jer uključuje sve one koji Boku doživljavaju kao svoj dom, kao mjesto na kom su se susrele nacije, vjere i kulture, da grade sebi život dostojan čovjeka.