TO Tivat zajedno s Muzičkom školom Tivat najtoplije dočekana u Norveškoj

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 19. svibnja 2015. - 11:49
Autor: 

Turistička organizacija Tivat je u periodu od 14. do  18. svibnja boravila u norveškom mjestu Sand.

“Ovo je prvi put da se TO Tivat predstavlja na norveškom tržištu, a riječi hvale za sam početak ove predivne saradnje dugujemo Muzičkoj školi Tivat koja je kroz uzvratnu posjetu Muzičkoj školi u Sandu otvorila vrata i turizmu. To Tivat je pripremila širok izbor propagandnog materijala za ovu priliku tako da su stanovnici Sanda i cijele komune Suldal imali mogućnost da se upoznaju sa našom kulturom, tradicijom, gastronomijom, istorijom, sa cjelokupnom ponudom Crne Gore, zatim smo štampali i dvostrane mape CG- Evropa, kao i mali red letenja Norwegian airlines-a koji će imati liniju Tivat –Oslo svakog petka od 26.06.- 14.08.2015.godine.

Prezentacija grada Tivta je bila na nivou i praktično kroz svaku posjetu smo ljudima prezentovali šta imamo u našoj ponudi. Flyeri su dijeljeni u Energihotellet, Fargeriet caffe-u, u hotelu Ryfylke, na ulici prolaznicima, a glavna prezentacija bila je  organizovana u Muzičkoj školi Suldal Kulturshule. U školi je nakon koncerta Muzičke škole Sanda i Muzičke škole Tivat koji je zasjenio mještane i ostavio ih bez riječi, održana i prezentacija grada Tivta i cijele Crne Gore kroz filmove „Tivat na dlanu“, „Kao u filmu“ i filma iz CZK-a Tivat „Ribar Đorđe razgoni mrak“. Kroz prezentaciju su se mogli upoznati sa ponudom Crne Gore, a zatim i dobiti sve potrebne informacije i propagandni materijal. Čak i najmladji uživali su mašući sa zastavicima Crne Gore i balonima koje smo im podijelili. Nakon te prezentacije održana je još jedna prezentacija u Ryfylkemuseet-u gdje povodom Dana državnosti održana i internacionalna večera koju je Turistička organizacija Tivta ispratila sa dijeljenjem propagandnog materijala, a potom zajedno sa Muzičkom školom uz zvuke violine, TO Tivat je učestvovala u pjesmi koju smo izveli za mještane Sanda.

Naišli smo na veliko oduševljenje mještana, veliko interesovanje da posjete našu zemlju, a zadovoljstvo je iskazao i gradonačelnik Torkel Myklebust koji nam se posebno obratio i zahvalio na ovoj posjeti. Predstavnik TO Tivat se takođe obratio gradonačeniku uz riječi zahvalnosti i uputio mu poziv da posjeti grad Tivat, što je uradila i direktorica Muzičke škole Tivat, Pina Bubanja”.