Započeo fotografski natječaj Upoznaj Hrvatsku

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 19. listopada 2021. - 9:25
Autor: 

Udruga Ponos domovine poziva zainteresirane učenice i učenike iz Hrvatske, polaznike Hrvatske nastave u Bosni i Hercegovini, susjednim državama s hrvatskom nacionalnom manjinom te iseljeništvu na sudjelovanje u nagradnom natječaju za izložbu fotografija na temu Upoznaj Hrvatsku.  Cilj i svrha natječaja je potaknuti sudionike na fotografiranje tema koje nas povezuju sa sadašnjom ili nekadašnjom domovinom. Pritom možda netko otkrije u fotografiji novi hobi, štoviše  otkrije svoj prikriveni talent te nauči pozorno promatrati i uočavati zanimljive detalje u jednostavnim i svakodnevnim situacijama.

 Uvjeti natječaja:

 -   Fotografije se šalju elektronskom poštom isključivo na Email adresu upoznajhrvatsku@ponosdomovine.hr

-    Uz fotografije potrebno je ispuniti i poslati prijavnicu i suglasnost za objavu osobnih podataka koja se nalazi u prilogu natječaja

-    Dopušteno je prijaviti maksimalno 2 (dvije) fotografije

-    Fotografije moraju biti u jpg formatu, minimalne rezolucije 300 dpi-a i najmanje 2000 piksela

-    Fotografije ne smiju biti skinute s interneta, tuđe i do sada objavljene

-    Poslane fotografije ne vraćaju se autorima

 Natječaj je otvoren do 28. veljače 2022. godine, a o odabiru najboljih fotografija odlučit će stručni ocjenjivački sud u sastavu:

 

  1. Branka Hlevnjak - povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka
  2. Slavka Pavić - fotografkinja
  3. Hrvoje Saršon - fotograf

Odabranih 25 fotografija objavit ćemo na Web i Facebook stranici udruge Ponos domovine te, ovisno o epidemiološkoj situaciji, na prigodnim izložbama diljem Hrvatske u periodu od travnja do srpnja 2022. godine. Za autore najuspješnijih fotografija osigurane su medalje i plakete te vrijedne nagrade naših donatora i sponzora!

 Izvor: ponosdomovine.hr