Novi projekt Hrvatskog Kazališta Planet Art - "On line kazalište uživo"

Time to read
2 minutes
Read so far

Četvrtak, 12. studenog 2020. - 9:48
Autor: 

Hrvatsko Kazalište Planet Art pokrenulo je potpuno inovativan kazališni projekt – On line kazalište uživo.

Riječ je o kazališnim predstavama koje se održavaju uživo, a koje putem streaminga možete gledati iz svojeg dnevnog boravka, s putovanja ili gdje god se nalazite po cijelom svijetu umjesto iz kazališne dvorane.

On line kazalište uživo idealno je rješenje za sve koji iz bilo kojeg razloga nemaju mogućnost fizički prisustvovati hrvatskim kazališnim predstavama, a voljeli bi to. Na ovaj način predstave mogu gledati svi koje zanimaju kazališne predstave na hrvatskom jeziku, bez obzira gdje se nalaze, u cijeloj Hrvatskoj i u svijetu.

Predstave se prenose s 4 kamere, prilagođene su tv i on line mediju čime postaju, kako ih gledatelji opisuju,  'kombinacijom kazališta i filma, a za cijenu ulaznice od 39 kuna predstave može gledati cijela obitelj.

Predstave se izvode svake nedjelje u 20h po hrvatskom vremenu, a raspored izvođenja i prodaja ulaznica za streaming mogu se naći na web adresi https://live.planet-art.hr/ .

Registracija je jednostavna, a po kupnji ulaznice gledatelji dobivaju e-mail s linkom za predstavu.

U On line kazalištu uživo svake nedjelje naizmjenično možemo pogledati tri popularne komedije Kazališta Planet Art koje su među najizvođenijim predstavama u Hrvatskoj u posljednjih desetak godina. To su: VELIKA ZVJERKA, TKO JE OVDJE LUD? i RITINA ŠKOLA.

U nastavku više o predstavama:

S predstavom Velika zvjerka, jednom od najizvođenijih predstava u Hrvatskoj u posljednjih 15 godina, 25.10. započelo je On line kazalište uživo, a sljedeće izvedbe su 15.11. i 6.12.

Ova komedija, koju publika dolazi gledati i po nekoliko puta, govori o lovu na posao života trojice poslovnjaka koji se nadaju da će te večeri riješiti sve svoje životne probleme i spasiti svoju tvrtku od stečaja. Kako idu zajedno biznis i iskrenost pogledajte u urnebesnoj komediji redateljice Slavice Knežević u kojoj glavne uloge igraju Slavko Juraga, Marko Torjanac i Luka Dragić.

Predstava Tko je ovdje lud?, u On line kazalištu prvi put se izvela 1.11., a sljedeće izvedbe su 22. 11. i 13. 12. Ova komedija s podnaslovom 'kroz šest koraka i jedan uvid vodi do potpune sreće' nudi nam sat i pol lude zabave. U šest isprepletenih crnih komedija štićenici klinike 'Eden', disidenti iz stvarnog svijeta, preispituju granicu ‘normalnoga’ u svijetu punom eksplozija, pobijenih Vlada, stvarnih zečeva iz virtualnog svijeta, zagorenih kobasica u bijelom sosu i susreta s Bogom.

On line izvedbom obilježena je 100. izvedba ove komedije kojoj je redatelj Marko Torjanac, a u kojoj uz njega igra Natalija Đorđević.

Predstava Ritina škola jedna je od najizvođenijih suvremenih komedija u svijetu, a na rasporedu je 29.11. i 20.12. U produkciji Planet Arta adaptirana je za Hrvatsku i sada se nakon nekoliko godina pauze na zahtjeve gledatelja vraća na scenu.

Predstava je to o britkoj frizerki koja upisuje tečaj književnosti na kojemu upoznaje profesora s kojim se upušta u neobičnu književno životnu pustolovinu koja ih oboje mijenja.

Prvom on line izvedbom 8. 11. obilježena je 150. izvedba 'Ritine škole', a u ulogu šarmantne Rite od Nataše Janjić Medančić preuzela je Vanda Winter za koju svi imaju samo riječi hvale. Predstavu je režirao Marko Torjanac koji i igra šarmantnog i rezigniranog profesora Pravdana kojemu frizerka Rita mijenja život. 

Kliknimo na Novo kazalište!

https://live.planet-art.hr/