Održana Skupština bratovštine Bokeljske mornarice 809 Rijeka

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 29. rujna 2015. - 9:06
Autor: 

Hrvatska bratovština Bokeljska mornarica 809 Rijeka održala je dana 25. rujna Skupštinu bratovštine na kojoj su usvojeni izmjenjeni Statut bratovštine kojim se rad Bratovštine uređuje u skladu s izmjenama zakona, ali i kojim se stvara dodatni normativni okvir za

očuvanje tradicije Bokeljske mornarice. Izmjene Statuta posebno su obilježene nedavno donesenim Rješenjem Ministarstva kulture Republike Hrvatske kojim je Kolo Sv. Tripuna i Tripundanske proslave zaštićeno i uvršteno na listu nematerijalne baštine Republike Hrvatske.

Na Skupštini je izabran novi predsjednik, članovi Velikog vijeća i počasni predsjednik.

Predsjednikom  Bratovštine imenovan je Albert Petrović, zamjenikom Anton Polak, te članovima Velikog vijeća: Đorđe Grgurević, Marin Brajković i Damir Brguljan.

Predsjednik Bratovštine Albert Petrović rođen je Škaljar, po profesiji novinar, radio kao urednik na Radio Rijeci, a u dosadašnjem djelovanju je imao važnu ulogu u promicanju Bokeljske mornarice u Rijeci.

Dosadašnji predsjednik kap. Božo Brajak imenovan je počasnim predsjednikom, čime se na poseban način iskazala zahvalnost dugo godina istaknutom članu naše zajednice u Kotoru i Rijeci koji je imao čast biti Malim admiralom (1932.-1933.) i u više navrata predsjednikom Bokeljske mornarice u Rijeci. Božo Brajak je svojim radom i odnosnom istaknuti član Bokeljske mornarice i utjelovljene stoljetnih ideala članova Bokeljske mornarice.