Bogata ljetna sezona u Luštica Bay

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 29. lipnja 2017. - 9:00
Autor: 

Uzbudljiva ljetna sezona ispunjena koncertima, izložbama fotografija, umjetničkih postavki, opernim večerima i drugim kulturnim dešavanjima, ali i golf natjecanjima i treninzima, te sportskim obukama, planirana je za predstojeće mjesece u Luštica Bay-u.

Grad koji se razvija na tivatskom dijelu poluotoka Luštica polako izrasta u novi centar aktivnog življenja na Jadranu a obilje raznih kulturnih, sportskih i zabavnih dešavanja koja će se odvijati na raznim lokacijama u kompleksu, golf vježbalištu i na moru omogućit će posjetiteljima i stanovnicima da uživaju u ljetu i jedinstvenom pejzažu.

 

Kompanija i ove godine podržava tri renomirane kulturne manifestacije u Herceg Novom, Kotoru i Tivtu, i to: Operosa Montenegro festival, međunarodni festival KotorArt, i kazališni festival Purgatorije. Zahvaljujući višegodišnjoj suradnji, ovi festivali dio događaja izvest će u Luštica Bay-u.

 

Umjetnička izložba crnogorskog fotografa Đorđa Živaljevića bit će upriličena sredinom srpnja, dok se već 3. srpnja očekuje izložba poznatog japanskog fotografa Yuya Matsuoa.

 

Drugi po redu koncert pod nazivom “Miloš Invites” na kom će proslavljeni crnogorski gitarist, ekskluzivni umjetnik Dojče gramofona i stalni gost međunarodnog festivala KotorArta, Miloš Karadaglić u Luštica Bay-u predstaviti svoje sjajne ovogodišnje goste - sopranisticu Pumezu Mačikizu i gudački kvartet “Strings Attached”, bit će održan četvrtog kolovoza.

 

Festival opere – Operosa, publici u Luštica Bay-u, predstavit će „Crnogorske dive“, kako je nazvan performans tri sporana: Marijane Šovran, Milice Milanović i Olivere Tičević iz Kotora, Risna i Bijelog Polja. One će izvesti poznate arije Vivaldija, Mocarta, Belinija, Verdija, kao i operne duete Vivaldija i Mocarta.

 

Glazbena pratnja ovog uzbudljivog izvođenja bit će poznati gudački kvartet "Rocher" iz Beograda, na čelu s Radmilom Vardalić. Njihov izvanredni zvuk i iskustvo daju poseban dodir događaju i čvrstu bazu za pjevački čin.

 

Večeri filma, te predstave iz korpusa Purgatorija i Kotorskog festivala pozorišta za djecu također će se održati tokom srpnja i kolovoza.

 

Tradicionalna golf natjecanja počet će 30. lipnja. I ove godine stanovnici Luštica Bay-a, njihove obitelji, gosti i posjetitelji također imaju priliku da pohađaju časove golfa za djecu i odrasle, jedrenja i veslanja na dasci. Početak treće operativne sezone u kompleksu obilježen je svečanim otvorenjem foruma zelene kulture koji se, kao prvi događaj te vrste na Balkanu, održavao tijekom pet dana početkom lipnja u osam crnogorskih općina.

 

Luštica Bay je jedinstven grad na crnogorskom primorju koji gradi kompanija Luštica Development nadomak Tivta, na poluotoku Luštica koje je poznato kao jedna od najljepših prirodnih destinacija na crnogorskom primorju. Na površini od 690 hektara bit će izgrađeno sedam hotela, dvije marine, golf teren, stanovi, vile, gradske kuće, komercijalni i javni sadržaji, ali i poljoprivredna dobra, sportski tereni, staze za šetanje i biciklizam, i prostranstva netaknute prirode.

 

Nova etapa u razvoju projekta je izgradnja gradskog jezgra – Centrala, koji će biti povezan s postojećim naseljem Radovići, i, pored komercijalnih, ponudit će neophodne administrativne sadržaje poput škole, medicinske ustanove, vatrogasne, policijske postaje i slične sadržaje neophodne za funkcioniranje grada tijekom cijele godine.