Izložba Dušice Ivetić „Bez naziva“ u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 05. srpnja 2021. - 11:28
Autor: 

Izložba likovnih radova akademske slikarice Dušice Ivetić „Bez naziva“,  bit će otvorena u srijedu, 7. 7., u 20 sati u Galeriji solidarnosti u Starom gradu.

Dušica Ivetić je rođena 1981. godine u Kotoru. Diplomirala je i magistrirala slikarstvo na Akademiji lijepih umjetnosti u Firenci, a doktorirala digitalnu umjetnost na Univerzitetu umjetnosti u Beogradu.

Njeni radovi iz domena slikarstva i digitalne umjetnosti izlagani su na samostalnim i kolektivnim izložbama u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj, Italiji, Španjolskoj, Portugalu, Švicarskoj, Njemačkoj, Rusiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Indiji, Kolumbiji, Venecueli, na Tajvanu i nizu drugih zemalja.

Dušica Ivetić je Nagradu za najbolji likovni rad nastao u Kotoru na likovnom konkursu „Kotorski likovni umjetnici“,  u organizaciji Gradske galerije (KC) dobila 2008., 2009. i 2020. godine, nagradu 44. Zimskog salona u Herceg Novom 2011. godine, nagradu „Zlatni vrabac“ na AVI festu u Podgorici 2012. godine, prvo mjesto na natječaju  za grb Općine  Žabljak, nagrade za najbolji eksperimentalni film na festivalima u Luganu (Švicarska) i u Džordžiji (SAD).

Ivetić je zaposlena na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju kao koordinatorica Galerije 42 i stručna suradnica.

Izložbu „Bez naziva“ Dušice Ivetić u Galeriji solidarnosti likovna publika bit će u prilici  pogledati je  do 1. 8.2021.