Izložba Šandora Šlajfa „Dodir mora“ u Luštici Bay

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 11. rujna 2017. - 8:49
Autor: 

Izložba “Dodir mora” novosadskog likovnog umjetnika Šandora Šlajfa bit će otvorena u ponedjeljak 11.9. u 19 sati  u  Galeriji „Lipa“ kompleksu Luštica Bay. Umjetnik će se predstaviti slikama s motivima mora – sa fokusom na brodove i na brodska pristaništa.

Među slikama koje će publika moći da pogleda su „Starac i more“, „Kud plovi ovaj brod?“, „Pogled sa palube“, „Osvajači“, „Ples na vodi“ i druge. Šlajf je do sada imao 75 samostalnih i više od 200 kolektivnih izložbi. Završio je osnovne studije na Akademiji klasičnog slikarstva, Sveučilište Educons, u Sremskoj Kamenici,  a slikarstvo je dugi niz godina učio kod akademskog slikara Viktora Škrabanja.

Sat nakon otvaranja izložbe, u Luštici Bay će biti održan koncert „Promenada saksofona“ u okviru kojeg će se predstaviti sastav „BG SAX 4“.

 

„Umjetničke postavke, koncerti, operske večeri i druge umjetničke performanse i kulturna dešavanja, ali i golf takmičenja, treninzi i aktivnosti na vodi, obilježili su i ovu ljetnju sezonu u Luštica Bay-u. Sa programom smo nastavili i tokom septembra kada nas, pored ove izložbe, očekuje još nekoliko koncerata i drugih događaja“, podsjetila je Slavica Milić, izvršna marketing menadžerica  u Luštica Development.