Izložba „Simfonija prirode” u Muzeju i galeriji Tivat

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 28. lipnja 2022. - 8:39
Autor: 

Izložba slikarskih radova akademske slikarice  Mirjane Marsenić Vujović „Simfonija prirode”,  bit će otvorena u srijedu, 29. 6.,  u Muzeju i galeriji Tivat, s početkom u 20.30 h.

„Mirjana Marsenić Vujović rođena je 1988. godine. Završila je  Fakultet likovnih umjetnosti na Cetinju 2011., na odsjeku Slikanje u klasi prof. Branislava Sekulića. Dio specijalističkih studija pohađala je na School of Contemporary Art, Pont Aven, Francuska (Američka akademija umjetnosti). Magistarske studije slikarstva završila 2013. na Fakultetu likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore, u klasi prof. Ratka Odalovića. Od 2015. godine radi kao profesor likovne umjetnosti u QSI International School of Montenegro. Članica je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore od 2011. godine.Dobitnica je priznanja “21. jul” od Općine Berane za ostvarene rezultate iz oblasti likovnih umjetnosti 2014. godine; Godišnje nagrade za slikarstvo od Fakulteta likovnih umjetnosti sa Cetinja 2011. godine. Bila je predstavnica Crne Gore na 7. Igrama Frankofonije u Nici, selektovana od strane Međunarodne komisije za Francuski jezik I kulturnu raznolikost 2013.godine. Svoje radove ova umjetnica je samostalno i grupno izlagala na više izložbi u zemlji i inostranstvu“.

Izložbu,  koja će biti postavljena u galerijskim prostorima na prvom i drugom katu,  svečano će otvoriti Marija Saičić,  dok će posjetitelje  glazbeno pozdraviti duo Bruna Matijević (flauta) i Nevila Buši Klakor (violina).