Još jedan džez vikend na tri lokacije u Crnoj Gori

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 30. srpnja 2021. - 9:24
Autor: 

Međunarodni festival KotorArt u suradnji s festivalom Wild Beauty Art i Lušticom Bay organizira još jedan džez vikend na tri lokacije u Crnoj Gori.

Duo Aleksijević, koji čine vokal Aleksandra Bijelić Aleksijević i pijanista Ivan Aleksijević nastupit će danas na Wild Beauty Art festivalu na Žabljaku, na Crnom jezeru, s početkom u 18 h; u subotu 31. 7. u amfiteatru Luštice Bay, s početkom u 21 h, kao i u nedjelju 1. 8. u okviru serijala KotorArta Pjaca od džeza, na Pjaci ispred Pomorskog muzeja Crne Gore, s početkom u 22 h.

Aleksandra Bijelić Aleksijević, vokal, završila je klavirski odsjek u Srednjoj muzičkoj školi Mokranjac i, paralelno, odsjek za džez pjevanje u Muzičkoj školi Stanković, u Beogradu. Diplomirala je na odsjeku za teoriju i glazbenu pedagogiju na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, gdje trenutno završava master studije na džez programu. Karijeru džez vokala započela je 2000. godine, nastupajući sa školskim Big Bendom, a potom su počela da joj se otvaraju vrata beogradske, kao i europske džez scene. Danas surađuje s Big Bendom RTS-a, Beogradskim Diksilend orkestrom i predvodi kvintet Alex & the Fergusons. Kao prateći vokal, sarađivala je s brojnim glazbenicima regionalne pop-rok scene, a njezin vokal može se čuti u reklamama, špicama za televizijske emisije, animiranim filmovima. Profesor je suvremenog pjevanja u Srednjoj muzičkoj školi Josif Marinković u Vršcu.

Ivan Aleksijević, pijanist, poslije završene Srednje muzičke škole Stanković upisuje Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu i istovremeno započinje karijeru svirajući po džez klubovima i festivalima na domaćoj i inozemnoj sceni. Član je Big Benda RTS-a. Nastupao je s velikanima džez scene kao što su Bred Lili, Klar Teri, Beni Golson, Roj Hargruv, Dajan Šur, Don Menza, Duško Gojković, Spjepko Gut. Bavi se kompozitorskim radom, piše glazbu za film, kazalište i televiziju. Kao kompozitor i aranžer, sudjeluje u brojnim sastavima za džez i vorld mjuzik, poput ansambala Ognjen i prijatelji i Yupika kvintet. Aranžirao je numere za prvi i jedini džez album čuvenog Šabana Bajramovića – Romano Raj.