Hrvatska juri prema SP-u: Sjajnim golom Kalinića dobili Ukrajinu!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 25. ožujka 2017. - 9:22
Autor: 

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Ukrajinu s 1:0 u sklopu petog kola skupine I kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se dogodine igrati u Rusije.

Hrvatska je pobijedila Ukrajinu zahvaljujući jednoj genijalnoj akciji Luke Modrića i Ivana Rakitića, koju je efektnim pogotkom okončao Nikola Kalinić. Igra protiv Ukrajine zasigurno se neće pamtiti, bilo je puno pogrešaka, pogotovu u drugom dijelu i hrvatska reprezentacija sigurno može igrati bolje, no trijumf protiv Ukrajinaca vodi Vatrene na korak do SP-a. Pobijeđena je reprezentacija koja nam je najveći konkurent i koja, otkad je vodi Ševčenko, nije izgubila utakmicu.

Bila je to i prva domaća utakmica nakon dvije godine suspenzija s gledateljima na stadionu, a došlo ih je 27.500, koji su napravili lijepo ozračje, bez ijednog izgreda.

Ukrajinski izbornik Andrij Ševčenko utakmicu je započeo s očekivanim sastavom, a Ante Čačić, kome je nekoliko sati ranije produžen ugovor za još dvije godine, ipak se nije usudio izaći s ofenzivnijim sastavom, pa je tako Pjaca ostao na klupi.

Hrvatska će sljedeću kvalifikacijsku igrati 11. lipnja na gostovanju kod Islanda u Reykjaviku.