Tajvanski zrakoplov se srušio u rijeku

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 04. veljače 2015. - 10:53
Autor: 

Broj mrtvih u nesreći tajvanskog zrakoplova koji se u srijedu srušio u rijeku u  glavnom gradu Taipeiju porastao je na 11, objavili su vatrogasci.

U zrakoplovu ATR 72-600 tajvanske kompanije TransAsia bilo je 58 putnika i članova posade. Nesreća se dogodila nedugo nakon polijetanja iz zračne luke Songshan koja se nalazi u samom gradu.

Dramatične snimke koje su snimili očevici nesreće pokazuju zrakoplov koji vrluda između nebodera gradske četvrti Nanung i potom krilom udara u most i jedan automobil na mostu preko rijeke Keelung.

Na snimkama se nadalje vide putnici kako se izvlače iz olupine koja pluta rijekom i plivaju do spasa.

Među putnicima bio je 31 kineski turist, objavio je tajvanski turistički ured.

U tijeku je opsežna operacija spašavanja u kojoj sudjeluje i vojska kako bi se spasile osobe blokirane u letjelici koja tone. Zasad je spašeno 28 ljudi, što znači da ih je još 19 nestalih.

Riječ je o već drugoj nesreći zrakoplova tog tajvanskog avioprijevoznika u nešto više od šest mjeseci, nakon što se krajem srpnja zrakoplov ATR 72 na domaćem letu srušio prilikom pokušaja slijetanja na maleni otok Penghu, zapadno od Tajvana, a nakon tajfuna ranije tog dana. Poginulo je 48 osoba.