Adria Airways prema modelu niskobudžetnih kompanija

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 17. travnja 2014. - 14:10
Autor: 

Novom poslovnom strategijom slovenski zračni prijevoznik Adria Airways želi se razvijati u smjeru kombinacije klasične aviokompanije i niskotarifnog prijevoznika, rekao je u četvrtak na konferenciji za novinare Iztok Franko, direktor marketinga te tvrtke.

Prema njegovim riječima, Adria Airways je u prva tri mjeseca ove godine broj prevezenih putnika povećao za oko 10 posto, dok je prosječna cijena vozne karte smanjena za oko pet posto.

U zadnjih 20 godina u avioprijevozu prisutne su stalne promjene, a posebno je izražen agresivan dolazak niskobudžetnih prijevoznika, čemu se slovenska tvrtka želi prilagoditi, naglasio je Franko.

Zbog trendova koje diktiraju niskotarifne komanije mijenjaju se očekivanja putnika i na njihove odluke bitno utječu čimbenici kao što su cijena, vozni red i sigurnost, dok ostale usluge poput prtljage, hrane, rezervacije sjedala odlaze u drugi plan, pojasnio je Franko.

Adria Airways u četvrtak je predstavio i svoju novu uslugu SkyShop koja putnicima u ekonomskom razredu omogućuje kupovinu hrane i pića po vlastitom izboru. Servis će postati operativan u utorak slijedećeg tjedna.