Galeb ide na 30 godina u koncesiju

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 16. srpnja 2014. - 11:21
Autor: 

Legendarni Titov brod Galeb, koji već godinu dana prikuplja ruzinu na vezu u riječkoj luci, ide u koncesiju na 30 godina.

Kako najavljuju u Gradu Rijeci, tijekom rujna trebao bi biti raspisan poziv za prikupljanje ponuda. Od 4,500 kvadrata korisne površine broda, u koncesiju će se dati 3,500 četvornih metara, s time da će se od te površine 3 tisuće kvadrata moći koristiti za komercijalne svrhe, a 500 kvadrata mora ostati muzejski prostor.
Što se tiče komercijalnih prostora, koncesionar može urediti smještajne, ugostiteljske, kongresne i rekreacijske sadržaje. Procijenjena vrijednost koncesije iznosi 10,3 milijuna eura, s time da će budući koncesionar imati dvije godine počeka na varijabilni dio naknade, koji iznosi posto od očekivanog, odnosno ostvarenog ukupnog prihoda od obavljanja djelatnosti za koncesiju na kulturnom dobru.+

Pročelnik Šarar izrazio je uvjerenje da će uvjeti koncesije biti zanimljivi poduzetnicima. Galeb će najvjerojatnije biti vezan na Riječkom lukobranu, u visini nedavno obnovljenih lučkih dizalica.