HTZ nagrađuje najbolje zapise turista u Hrvatskoj na društvenim mrežama

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 02. lipnja 2014. - 13:39
Autor: 

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) danas je u sklopu aktualne promotivne kampanje 'Visit Croatia. Share Croatia.' pokrenula posebnu web stranicu www.ShareCroatia.hr koja u stvarnom vremenu prenosi foto i video zapise turista u Hrvatskoj objavljene na društvenim mrežama i na kojoj će se do kraja rujna provoditi i nagradna igra u kojoj korisnici imaju šansu osvojiti sedmodnevno putovanje u Hrvatsku za dvije osobe.

Napominjući kako će u spomenutoj nagradnoj igri sudjelovati svi pravilno označeni foto i/ili video materijali s Facebooka, Twittera, Instagrama i Vinea (društvene mreže), iz Glavnog ureda HTZ-a ističu da je u cijeloj kampanji 'Visit Croatia. Share Croatia.' novost da su u ulozi glumaca, režisera, modela i prezentera Hrvatske stvarni ljudi koji su je posjetili i svoja iskustva žele putem tih mreža podijeliti sa svijetom.

Riječ je o kampanji HTZ-a u sklopu internet ili online oglašavanja hrvatskog turizma za što je prema Programu rada HTZ-a ove godine predviđeno ukupno 32 milijuna kuna ili 70 posto više nego lani, a najviše ili 18,8 milijuna kuna odnosno 56 posto više nego što je realizirano prošle godine predviđeno je za oglašavanje na portalima emitivnih tržišta.

Za oglašavanje na društvenim mrežama planirano je 6,8 milijuna kuna ili dvostruko više nego lani, a pojačano je i oglašavanje za tražilice, za oko 38 posto, na 6,4 milijuna kuna, pri čemu se ove godine prvi put takva vrsta oglašavanja provodi i na tržištima Japana, Mađarske (gdje je lani bilo uključeno samo oglašavanje na društvenim mrežama), Poljske (prošle godine samo na portalima), Rusije (na ruskoj tražilici Yandex) te SAD-a.