"Mediji i baština"

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 06. ožujka 2014. - 13:37
Autor: 

Treći Međunarodni svibanjski susreti novinara, pisaca, diplomata i pridruženih članova na temu "Mediji i baština" održat će se u Starom Gradu na Hvaru i na Visu od 3. do 7. svibnja, a u sklopu menifestacije bit će održana predavanja, izložbe, koncerti te drugi popratni sadržaji, najavljeno je danas na konferenciji na novinare.

Najavivši kako je plan ove godine ugostiti veliki broj diplomata, glavni tajnik Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva Andrija Karafilipović ustvrdio je da je "Hrvatska pružila ruku prijateljstva cijelom svijetu te da ovakva manifestacija koristi i turističkoj promociji i gospodarstvu". Podsjetio je kako je prošle godine manifestacija ugostila diplomate iz Norveške, Indonezije, Ukrajine, Bugarske, Poljske i Španjolske te istaknuo da je desetak diplomata od onih s kojima je razgovarao iskazalo zadovoljstvo i želju da dođu ove godine.

Predsjednica Udruge umirovljenika HRT-a Branka Starčević podsjetila je kako je za održavanje manifestacije izabran Stari Grad na Hvaru jer iz njega rodom dolaze dominikanac Nikola Dominik Budrović, prvi novinar koji je pisao na hrvatskom jeziku te don Juraj Biankini koji je gotovo pola stoljeća bio urednik zadarskog 'Narodnog lista' te prvak preporodne misli u Dalmaciji. Najavila je i da se na manifestaciju očekuje dolazak predstavnika Ministarstva kulture, koje će u Starom Gradu postaviti izložbu lokaliteta pod zaštitom UNESCO-a na području Hrvatske. Starčević je napomenula da je krajnji rok za prijave za sudjelovanje na manifestaciji 1. travnja.

Direktor Visa, društva za hotelijerstvo, ugostiteljstvo i turizam te direkor hotelske tvrtke Helios Faros u Starom gradu na Hvaru Filip Gelo ocijenio je prethodne dvije godine održavanja manifestacije uspješnima te ustvrdio kako je ove godine sve na visokom nivou, budući da se pridružuju diplomati.

Ove godine, osim na Hvaru, manifestacija se održava i na Visu za koji je Gelo istaknuo da krije mnoge ljepote i neistražene sadržaje.

Manifestacija se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Ive Josipovića.

Na početku konferencije za novinare Udruga umirovljenika HRT-a potpisala je ugovore sa Zagrebačkom bankom, klinikom "Svjetlost" i Croatia osiguranjem koje će umirovljenicima osigurati niz zdravstvenih i bankarskih pogodnosti i usluga.