Na portalu CNN "20 najljepših mjesta Hrvatske"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 03. travnja 2014. - 13:28
Autor: 

U suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom (HTZ) portal američke news kuće CNN.com na naslovnici podrubrike Travel (putovanja) objavio je fotogaleriju "20 najljepših mjesta Hrvatske“, izvijestili su danas iz Glavnog ureda HTZ-a.

Svima koji posjete taj portal želeći vidjeti tu fotogaleriju sugerira se da zaborave na "Game of Thrones" (serijal Igre prijestolja) i upućuje ih se da izmišljena kraljevstva mogu istraživati i bez mačeva i spletkarenja, jer je velik dio tog hit serijala sniman na nekoliko lokacija u Hrvatskoj.

To je ujedno još jedna promocija Hrvatske vezana za tu seriju, čija nova sezona s prikazivanje kreće ovih dana, jer istodobno se Hrvatska i Dubrovnik, u kojemu je dijelom snimana ta serija, ovih dana i s tom pričom predstavlja u Barceloni.

Portal CNN.com u šali navodi i kako su hrvatske lokacije u stvarnosti puno udobnije za posjetitelje, a nema ni toliko zmajeva kako se prikazuje u seriji, ističu iz Glavnog ureda HTZ-a.

Fotogaleriju "20 najljepših mjesta Hrvatske" na tom portalu otvara fotografija Nacionalnog parka Sjeverni Velebit, a uz kratke opise svih mjesta te zanimljivosti i aktivnosti koje nude slijede fotografije svjetionika Veli Rat na Dugom otoku, dvorca Trakošćan, Erduta, Motovuna, Nacionalnog parka Plitvička jezera, zadarskog Pozdrava suncu, pulske Arena, bolske plaže Zlatni rat, dubrovačke tvrđave sv. Ivan, Rovinja, HNK u Zagrebu, špilje Feštinsko kraljevstvo, kutjevačkih vinskih podruma, Trogira, starog grada Dubovca, splitske katedrale sv. Duje, Kopačkog rita, Osijeka. Galerija završava fotografijom šibenske Katedrale sv. Jakova.