Niko Kovač: Meksiko je za nas finale

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 20. lipnja 2014. - 10:35
Autor: 

Nakon pobjede protiv Kameruna, koja je vratila hrvatsku reprezentaciju u borbu za plasman u osminu finala svjetskog prvenstva, u taboru 'vatrenih' nema previše vremena za slavlje - sve misli okrenute su ključnom dvoboju protiv Meksika.

"Zadovoljni smo, odradili smo zacrtani plan igre. Rezultat je odličan, a mogli smo zabiti i poneki pogodak više. Igrali smo u teškim uvjetima i sada moramo igrače osvježiti i pripremiti za iduću utakmicu. Bio sam optimist poslije utakmice s Brazilom, pokazalo se da imamo kvalitetu. Pokazali smo pravo lice protiv Kameruna i nadam se da će tako biti protiv Meksika", kazao je hrvatski izbornik Niko Kovač nakon povratka u svoju brazilsku bazu u kamp Tivoli.

Prilike za veliko slavlje i uživanje u uvjerljivoj pobjedi neće biti, s obzirom da već u ponedjeljak pada odluka o putnicima u osminu finala Svjetskog prvenstva.

"Bilo je lijepo, ali prošlo je. Već se punom parom pripremamo za Meksiko. Treba nam pobjeda, radimo na tome. Gledali smo sve meksičke utakmice, iznenađenja nema i treba sve posložiti. Znamo njihove vrline i slabosti, a vjerujem u svoju momčad. Dva smo se puta odlično pripremili, zašto ne bismo i treći?", upitao je Kovač.

Meksiko je impresionirao u dvoboju s Brazilom, u kojemu je osvojio bod (0:0) te u Recifeu može igrati i na neriješeno.

"Meksiko je snažan, ali i mi smo. Napad nam je dobar, obrana također. Bit će teško, no nadam se pobjedi. Samopouzdanje nam raste, kao i Meksiku. To je finale za obje momčadi, pobjednik prolazi u drugi krug. Meksiko pokazuje zajedništvo, svi su im igrači zvijezde, odnosno momčad im je najveća zvijezda", rekao je izbornik.

Prokomentirao je i nastup jednog od hrvatskih strijelaca, Ivice Olića, koji je prije utakmice morao vaditi staklo iz stopala: "Svaka čast Oliću, on ne zna što znači bol".

"Svi konkuriraju za momčad protiv Meksika. Meksiko je vrlo agresivan, s dobrim bokovima, i vjerujem da ćemo postaviti pravu taktiku", zaključio je Kovač.

Hrvatski će se reprezentativci posvetiti regeneraciji, a potom ih očekuje lakši trening, s obzirom da uoči Meksika imaju dan priprema manje nego uoči Kameruna. Gledat će se i snimke meksičkih faza otvaranja, zatvaranja i transformacije, a na put prema Recifeu kreću u subotu poslijepodne.