Projekcijom "Češkog sna" otvara se 1. DokuMA Film Festival

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 29. svibnja 2014. - 10:44
Autor: 

Projekcijom filma Češki san  Vita Klusaka i Filipa Remunde, večeras se u Makarskoj otvara prvi međunarodni festival dokumentarnog filma DokuMA Film Festival. Do 1. lipnja na festivalu će se prikazati 34 dokumentaraca, među kojima i Narko kultura izraelskog redatelja Shaula Schwarza o glazbenoj subkulturi Narcocorrido, te novi Remundov film Obnaženi narod o češkim turistima na Jadranu.

U međunarodnoj konkurenciji osam kratkometražnih dokumentaraca natječe se za nagradu Mali Garmaz, koju će dodijeliti stručni žiri - Boris Mitić, Bruno Gamulin i Filip Remunda.

Nagrada nosi ime profesora Vinka Garmaza, snimatelja i filmskog edukatora, kojemu je posvećena i izložba Kinokluba Biokovo, čiji je osnivač i dugogodišnji voditelj.

Za prvo izdanje festivala kao zemlja partner odabrana je Češka, koja će se predstaviti kroz retrospektivu njezinih recentnih filmova, u odabiru redatelja, snimatelja i producenta Aleša Suka, dugogodišnjeg predavača praške FAMU.

Projekcije će se održavati na pozornici Ljetnog kina, u maloj dvorani Sportskog centra Makarska, vrtu stare srednje škole te u seocu Makar.