Split: Sve spremno za Europsko prvenstvo u jedrenju

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 04. lipnja 2014. - 13:03
Autor: 

Jedriličarski klub "Split" domaćin je Europskog prvenstva u jedrenju za klasu laser, koje se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Ive Josipovića održava od 7. do 14. lipnja u Spinutu, i na kojem će nastupiti najbolji europski jedriličari.

Jedriličari će se natjecati u četiri klase i to Laser Standard (olimpijska klasa), Laser Radial žene (olimpijska klasa), Laser Radial muškarci i Laser 4.7 žene-iznad 19 godina starosti. Cjelokupnu organizaciju podržat će Splitsko-dalmatinska županija i Grada Splita, a kako se radi i o značajnoj turističkoj promociji podršku će pružiti turističke zajednice grada Splita i Županije Splitsko-dalmatinske, rečeno je danas na konferenciji za medije.

Predsjednik JK "Split" Vedran Ujević novinarima je kazao kako je uglavnom sve spremno za veliko natjecanje.

"Za tri dana možemo započeti s natjecanjem. Veliko je zadovoljstvo biti u ovom društvu, ali i organizirati ovako veliku priredbu", rekao je Ujević.

Trostruki prvak u klasi Laser Standart Tonči Stipanović je najavio kako će dati sve od sebe da obrani titulu europskog prvaka u Splitu. Na ovom će prvenstvu sudjelovati 265 natjecatelja sa 70 trenera iz 44 zemlje. Čak 80 ljudi će raditi u organizaciji na moru, 40 će ih organizirati regatu na kopnu, a u akciji će biti 20 gumenjaka kao i 15 većih brodova oko regatnih polja.

"Jako sam motivirana za ovo natjecanje. Posebna je draž što ćemo se natjecati na domaćem terenu. Mi najbolje znamo kako ovdje treba jedriti. Vjerujem da ćemo to publici i pokazati", rekla je kratko svjetska prvakinja u