Brod mira u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 19. travnja 2014. - 12:05
Autor: 

Japanski “Brod mira”, u sklopu misije “Globalno putovanje za nuklearni slobodni svijet”, uplovit će u kotorsku luku sutra- nedjelja 20. travnja.  

“Brod mira” je međunarodna nevladina organizacija sa sjedištem u Japanu, koju su osnovali studenti Univerziteta u Tokiju prije 30 godina.

Na ovom putovanju sudjeluje osam Hibakuša – ljudi koji su preživjeli eksploziju atomske bombe u Hirošimi i Nagasakiju. Hibakuše će brodom posjetiti 20 luka u 18 zemalja pružajući svoje svjedočenje i potencirajući poziv na ukidanje nuklearnog naoružanja.

Centar za žensko i mirovno obrazovanje ANIMA iz Kotora će sutra posjetiti 15 sudionica s “Broda mira". Tom prigodom će u “Kući slobodne misli”, u Kavču kod Kotora, biti organizirane prezentacije ANIMA-e i “Broda mira”, kao i zajednička radionica s temom “Šta čini mir?”, prenosi pcnen.

Istoga dana, na kotorskom Trgu od oružja u 16. sati bit će organiziran zajednički performans “Žene grade mir”.

Ovogodišnje putovanje “Broda mira” počelo je u Japanu, 13.ožujka. “Brod mira” je do sada obišao luke u Singapuru, Šri Lanki, Jordanu i Grčkoj.

Ovo je prvi put da “Brod mira” dolazi u Crnu Goru, a posjeta se kordinira s lokalnim partnerom, Nansen dijalog centrom Crna Gora.

Tags: