Donacija Srednjoj mješovitoj školi Mladost

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 14. listopada 2014. - 13:50
Autor: 

Kompanija Adriatic Marinas je zajedno sa Općinom Tivat i frizerskim salonom Vlado Hair Design financirala uređenje kemijskog kabineta i laboratorija za izvođenje nastave kemije u Srednjoj mješovitoj školi Mladost iz Tivta.

"Opremanje hemijskog kabineta podrazumijevalo je radove na svim instalacijama, podlozi, uređenje kabinetskog enterijera i nabavku mobilijara, kupovinu dva laboratorijska pokazna stola za izvođenje vježbi i demonstracioni sto za profesore. Cjelokupan projekat koštao je nešto više od 5.000 eura, a želim da napomenem da je frizerski salon Vlado Hair Design izdvojio 1.200 eura koji su obezbjeđeni u sklopu humanitarne akcije održane u maju mjesecu u salonu u Porto Montenegru"- istakla je direktorka Srednje mješovite škole Mladost Jovanka Vujačić.

Predsjednik Općine Tivat Ivan Novosel istakao je da Srednja mješovita škola Mladost uvjek opravda očekivanja donatora i zajednice, i to svakodnevnim poboljšavanjem standarda obrazovanja koje donosi učenicima: "Opština Tivat će zajedno sa kompanijom Adriatic Marinas nastaviti da podržava institucije grada, ovakvim i sličnim donatorskim akcijama".

"Ova konkretna donacija je dobar primjer zajedničkog društveno-odgovornog poslovanja Opštine Tivat, kompanije Adriatic Marinas i malih biznisa na području grada Tivta. Frizerski salon Vlado Hair Design je pokazao da nije važno koliko zaposlenih kompanija broji, već koliko želi da vrati zajednici u kojoj razvija svoj biznis. Vladov tim je inicijator niza humanitarnih aktivnosti, i uvjek ima podršku Adriatic Marinasa u zajedničkim akcijama"-rekao je PR menadžer Porto Montenegra Danilo Kalezić.

U znak dobre suradnje s ovom obrazovnom institucijom i u cilju poboljšanja kvaliteta nastave informatike, Adriatic Marinas je ovom prigodom školi donirala i novih pet HP laptopova.