Festival „Dani muzike“ u Herceg Novom

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 11. srpnja 2014. - 10:58
Autor: 

Ovogodišnji 31. festival "Dani muzike", koji se svake godine održava u Dvorani "Park" u Herceg Novom, počeo je jučer, 10. srpnja, i trajat će do 20. srpnja.

Tradicionalna glazbena svečanosti, kao i svih godina ranije, imat će neku vrstu rezidencijalnog ansambla, koga će činiti mladi glazbenici iz sastava „Ars long“ (Srbija, Njemačka, Čile), a pridruživat će im se i kolege iz Poljske i Češke.

Sastav „Ars long“ nastupit će tri puta u različitim kamernim formacijama, s klavirom i klarinetom. Preostalih šest koncerata planiranih u sklopu „Dana muzike“ posvećeno je solistima. Resitale će izvoditi ugledna beogradska pijanistica Maja Rajković, a potom i mladi crnogorski gitarista Radoš Malidžan. On će svoje veče podijeliti s kineskom umjetnicom na harmonici, Hanzhi Vang.

Na završnoj večeri „Dana muzike“ 20. srpnja nastupit će korejski vokalni umjetnici Sung Hi Park (koloraturni sopran) i Mo Lim Kang (tenor). S njima će na sceni biti crnogorski pijanista Boris Kraljević, kao klavirski partner i solista.

Svi programi počinjat će u 21:30 sati. Ulaz je slobodan, na sve koncerte.       

Pokrovitelji „Dana muzike“ su Skupština općine Herceg Novi, turistička organizacija grada i Ministarstvo kulture. Sponzori su „Hunguest Hotel Sun Resort“ i Veleposlanstvo Republike Poljske, a producent Festivala JUK Herceg Fest. Umjetnički ravnatelj manifestacije jedanaesti put je pijanista Boris Kraljević.

Program Festivala