Festival dugometražnog filma UnderhillFest

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 03. lipnja 2014. - 10:51
Autor: 

Peti međunarodni festival dugometražnog filma "Telecom UnderhillFest" bit će održan od 3. do 12. lipnja u Podgorici i Kotoru.

Film "Pet metara od slave", u režiji Morgana Nevila, otvorit će festival 3. lipnja u Crnogorskom narodnom pozorištu u 20 sati. Nakon projekcije filma bit će priređen koncert grupe "Deep Thoughts".

Filmovi koji su ušli u selekciju ovog festivala bit će predstavljeni i kotorskoj publici u kinu „Boka" od večeras.

Program:

3. lipanj u 20,00 sati - "Odlijepiti" Švedska, režija Carl Javer, 2014. 89' Neispričana priča o grupi djece iz srednje klase koji su se 1900. godine pobunili protiv svog vremena i osnovali alternativnu zajednicu u južnoj Švicarskoj.

4. lipanj u 20,00 sati – "Zimsko čudo" Danska, Hrvatska, Brazil, režija Željka Sukova, 2012. 60' Muškarac putuje u nepoznati grad u potrazi za ženom. Redateljica Željka Suková rođena je u Rijeci 1977. godine. Studirala je grafički dizajn na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Pragu. 'Marijine' su njezin prvi dugometražni film.

5. lipnja u 20,00 sati – "Ne ostavljaj me"Holandija / Belgija, režija Niels van Koevorden, Sabine Lubbe Bakker, 2013. 106' Tragikomična oda neuspjehu. U jednom selu na rubu Belgije Bob i Marsel dijele samoću, smisao za humor i želju za alkoholom

6. lipnja u 20,00 sati – "Gangster te voli"

Hrvatska, režija Nebojša Slijepčević, 2013. 75' Nediljko Babić, poznat i kao Gangster, posvetio je život pomaganju mladićima i djevojkama iz svog brdskog predjela da pronađu srodnu dušu. Nebojša Slijepčević (1973) stekao je diplomu filmskog redatelja na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Režirao je brojne televizijske dokumentarce – primjerice, nagrađenu epizodu serijala „City Folk", u produkciji EBU-a (European Broadcast Union). Jedan je od autora dokumentarnog serijala „Direkt". Kao kreativni producent surađivao je na serijalu „Romi u Evropi", koprodukciji desetak evropskih zemalja. Autor je i crtanog filma „Pas/zec", te kratkog igranog filma „Šamar" koji je dio omnibusa „Zagrebačke priče".

7. lipnja u 20,00 sati – "Slatkica i bokser" SAD, režija Zachary Heinzerling, 2013. 82' Neobičan prikaz četrdesetogodišnje ljubavne priče između Ushija Shinohara i Noriko, japanskih umjetnika.

8. lipnja u 20,00 sati – Pogrebnik Srbija, režija Dragan Nikolić, 2014. 52' Pogrebno preduzeće Drnda internacional sa 26 pogrebnih limuzina u Srbiju dovozi preminule gasterbajtere ili vraća kući turiste čiji se odmor u Srbiji loše završio.