Glazbena noć

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 13. rujna 2014. - 11:18
Autor: 

Sinoć je u Koncertnoj dvorani Muzičke škole Tivat održan Svečani koncert povodom suradnje Muzičke škole Tivat i Suldal Kulturskule iz Norveške.

Nakon himni Crne Gore i Norveške, Orkestar Muzičke škole Tivat uz pratnju Brune Matijević na pikolu odsvirao je svima dobro poznatu melodiju „Spring Dance“, Edvarda Griega.

Posjetitelji su uživali u glazbenom ugođaju uz talentirane mlade učenike tivatske Muzičke škole: Anja Sekulić na klaviru, Irina Klakor (oboa) koja je izvela Mozzartovu „Majsku pjesmu“, Danijela Krstović na gitari, Matija Vučinović (saksofon), Nemanja Marić (trombon) trio flauta-klarinet-klavir u sastavu Maša Bogdanović, Lara Bubanja i Aleksić Anastasija.

Ništa manji užitak nije bio slušati i naše goste iz Norveške, čiji je orkestar izveo poznate skladbe, poput „Paradise“- Coldplay, Baby Elephant Walk-Mancini... Na opće oduševljenje prisutnih, Kjetil Ree-Pedersen na violončelu, Miroslav Potfaj na violini i Veerle Omer Tieghem za klavirom izvodili su djela proslavljenih kompozitora, kao što su Haydn, Grgin, Kriesler.

Nakon koncerta, posjetitelji su uživali u svečanom domjenku.

Muzička škola u Tivtu osnovana je 29. listopada 1964. godine. Osnivač je Općina Tivat. Od školske 2005/06 otvoreno je i područno odjeljenje Škole u Radovićima.

Svoju politiku škola usmjerava ka puhačkim instrumentima, ne zapostavljajući ni već postojeće. Značajno je naglasiti, da je kao prva glazbena škola u Crnoj Gori otvorila odsjek limenih puhača (horna i truba) i poslije samo godine dana rada spomenutog odsjeka, pokazala značajne rezultate na natjecanjima.

Organizator je i brojnih koncerata koji su rađeni u suradnji s Muzičkom akademijom cetinje i Barskim ljetopisom. Odličnom suradnjom s NVO „Ars praesentia“ realizirane su 11 godine zaredom Međunarodne radionice za duvačke instrumente u Tivtu, koje su posjetili ne samo učenici glazbenih škola iz Crne Gore, nego i zemalja: Italija, Njemačka, Japan, Mađarska, Hrvatska, Srbija, BIH, Slovenija, Makedonija i drugi.

Trogodišnja suradnja Muzičke škole i profesora puhačkih instrumenata s Kraljevske akademije iz Stockholma, doprinijela je razvoju puhačkih instrumenata, po kojima je škola prepoznata i van granica Crne Gore.