Jubilarna deseta "Žućenica fest"

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 21. lipnja 2014. - 21:15
Autor: 

Popularna gastro-turisitička manifestacija "Žućenica fest" održan je večeras po deseti put na Trgu od kulture u Tivtu, u Organizacije žena Tivta i Radio Tivta.
Feštu pod geslom Pjat od žućenice, autohtone primorske divlje jestive trave, otvorili su mini koncertom Glazbeno-prosvjetno društvo "Tivat".
Brojne izlagače koji su pripremili jela od žućenice i sa žućenicom, goste i turiste na početku fešte pozdravili su u ime organizatora, osnivači i idejni tvorci "Žućenica festa" Blaženka Vučurović i Mašo Čekić.
Tridesetak izlagača pripremilo je novi rekord Žućenica festa preko 250 jela sa i od žućenice.
Pored članica Organizacije žena Tivta, sa delicijama od žućenice pedstavile su se Udruženje žena Risna, NVO "Harlekin" i žene iz Donje Lastve, konoba "Bokeški gušti" sa Prčanja, HTP "Mimoza, Maslinarsko društvo "Boka", "NVO "Njeguška trpeza" sa Njeguša, hotel "Magnolija", Kolo srpskih sestara iz Tivta, Fakultet za mediteranske poslovne stidije iz Tivta, Viša i Srednja Ugostiteljska škola "Sergej Stanić" iz Podgorice, kompanija "Monte fish", Ribarsko društvo "Pagar", "Bonella", hotel "Aurora", brod restoran "Le coche d eau", ekipa Radio Tivta, grupe građana i pojedinci.
Knjižara "SO" iz Herceg - Novog predstavila se Knjigom o žućenici.
Posebno interesovanje brojnih posjetilaca izazvalo je tradicionalno učešće grupe kuhara iz Poljske koji su dali međunarodni karakter manifestaciji, kao i delegacija mađarskog grada Vereš.
"Žućenica festu" prisustvovali su i grupa turističkih novinara iz Makedonije i BiH koji borave u Tivtu na poziv Turističke organizacije Tivat.
Organizaciju desete po redu gastro fešte pomogli su TO Tivat, JKP Tivat, Centar za kulturu Tivat i Porto Montenegro.
U glazbenom dijelu programa nastupili su solistkinja Jelena Kažanegra i VIS "Exodusi".
Više pogledajte u našoj fotogaleriji.