Kolinda Grabar Kitarović je predsjednica Hrvatske!

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 12. siječnja 2015. - 11:05
Autor: 

Prvo obraćanje predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović

Nova predsjednica Republike Hrvatske je Kolinda Grabar Kitarović, prema rezultatima jučerašnjeg II. kruga predsjedničkih izbora. Ona je sa 50,43 % osvojenih glasova pobijedila dosadašnjeg predsjednika Iva Josipovića koji je dobio 49,57 % glasova, prema privremenim neslužbenim rezultatima koje je objavilo Državno izborno povjerenstvo.

U Crnoj Gori, također je odnijela pobjedu sa 56,03 % naspram Josipovićevih 43,97 % glasova.

U Crnoj Gori, Kolinda Grabar Kitarović ostvarila pobjedu. Ona je osvojila 56,03 %, dok je Ivo Josipović dobio 43,97 % glasova.

Nova predsjednica Republike Hrvatske u svojem prvom obraćanju je istakla: "Ovo je veličanstvena noć, ali nema mjesta trijumfalizmu. Ima mjesta veselja i radosti, ali posao nas čeka, ne sutra, nego već večeras. Idemo večeras raditi za boljitak naše drage hrvatske domovine. Sada ću morati izaći iz članstva stranke, ali moje vrijednosti obitelji, ljubavi prema domovini, vjere i zajedništva ostaju u meni i tako ćemo ići naprijed. Idemo se okupiti, idemo zajedno dalje za bolju Hrvatsku".

Ona je svim građanima dala tri obećanja. "Prvo, da ću od prve sekunde početi raditi za našu Hrvatsku i da neću stati raditi i da neću stati biti među vama, među narodom, jer vi ste moja snaga, moja savjest i ja moram biti vaš glas. Drugo, idemo dalje zajedno bez podjela, kao ujedinjena Hrvatska bit ćemo snažniji, bit ćemo samopouzdaniji i s tim samopouzdanjem idemo u budućnost jer Hrvatska može i hoće bolje, hrvatski narod to zaslužuje. Treće, u potpunosti ću primijeniti svoj program za bolju Hrvatsku: od gospodarskog rasta i razvoja do socijalne stabilnosti, života dostojnog čovjeka u Hrvatskoj, od naših umirovljenika do mladih koji moraju ostati ovdje i zasnivati obitelj, osoba s invaliditetom, branitelja koji se moraju reintegrirati u društvo".

Ivo Josipović je čestitao novoj predsjednici na ostvarenoj pobijedi i između ostalog kazao: "Imali smo napornu kampanju, imali smo sučeljavanja, međusobno oponiranje, ali demokracija je pobijedila. Gospođa Grabar Kitarović pobijedila je u demokratskoj utakmici i zato joj još jednom čestitam. Istina, razlika među nama je vrlo mala, ali to je bit demokracije. Bit demokracije je da onaj tko dobije više glasova nosi pobjedu".

Kolinda Grabar Kitarović na dužnost predsjednice stupa 19. veljače.