Kruzeri danas doveli rekordan broj turista

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 09. srpnja 2014. - 12:44
Autor: 

U Kotor je jutros uplovio potpuno novi megakruzer Mein Schiff 3, sa oko 2,3 hiljade putnika.
Na brodu njemačke kompanije TUI Cruises iz Hamburga je i 1,02 hiljade članova posade. Odmah za njim uplovio je i redovni posjetilac Boke i Kotora, Celebrity Silhouette, sa 2,97 hiljada putnika i 1,22 hiljade članova posade.

Prema najavama iz Luke Kotor, danas stižu i brodovi Azamara Quest sa 691 putnikom i 397 članova posade i MSC Armonia sa 2,09 hiljade putnika i 679 članova posade.

Ukupan broj putnika koji će danas u Kotor stići brodovima iznosi preko 8000 tisuća.

„To je jedan od onih dana kada bilježimo rekordne posjete turista sa brodova, a ono što posebno raduje je dolazak „zelenog" broda Mein Schiff 3", kazao je agenciji Mina-business direktor Luke Kotor Vasilije Kusovac.

On je kazao da taj brod ispunjava najmodernije ekološke zahtjeve.

„S obzirom da i Luka Kotor posjeduje sertifikat ISO 14.001 kao i Mein Shiff 3, težićemo da favorizujemo njegove i dolaske takvih plovila kroz razne „discounte" odnosno povoljnosti. Mein Schiff 3, između ostalog, filtrira izduvne gasove i balastne vode i sa njega je gotovo nemoguće zagađenje mora", kazao je Kusovac.

Mien Schiff 3 čija je gradnja koštala 360 miliona eura iz finskog brodogradilišta STX Finland izašao je 22. svibnja. U Kotor je stigao iz Dubrovnika i u 18 sati nastavlja svoje premijerno putovanje po Mediteranu. Brod je dugačak 293 metara, a širok 36 metara.

Ima 1,25 tisuća putničkih kabina, brojne restorane, barove i bazene kao i preko 1,7 tisuća kvadrata za sport i rekreaciju.

U toku ove kruzing sezone u Kotor će uploviti više puta.