Marko Franović − domoljub bez granica

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 19. studenog 2014. - 11:10
Autor: 

Veliki sin Boke i hrvatski domoljub, Marko Franović ponovno je pokazao da brine o svojim korijenima i ljudima koji njeguju identitetske vrijednosti Hrvata u Boki kotorskoj i Crnoj Gori. Naime, on je, na vijest da je Radio Dux dobio novu frekvenciju kojom će proširiti svoju čujnost, donirao 10.000 australijskih dolara našem mediju. Ovom pomoću osigurali smo financijske potrebe glede opreme i obveza za uvođenje, pored postojeće, još jedne frekvencije, koju smo čekali godinama.

Marko Franović pokazao je da ljubav prema svom rodu nadilazi zemljopisnu duljinu i ne poznaje administrativne granice. Također je sudjelovao u obnovi crkve sv.Ivana u Bogišićima, koja je pretprošle godine ponovno otvorena za javnost.  

Njegova gesta ohrabruje da zajedništvo među istinskim pregaocima očuvanja i opstojnosti Hrvata na ovim prostorima, nije utihnulo. Dapače, potvrđuje se da Hrvatskoj krovnoj zajednici “Dux Croatorum” gravitiraju ljudi različitih profila, starosne dobi, društvenog položaja, profesija, ali istih uvjerenja i emocija, istih nastojanja i čežnji, da očuvaju od zaborava i ostave budućim pokoljenjima sve ono što čini i predstavlja hrvatski puk u Bokokotorskom zaljevu. Ovom prigodom zahvaljujemo našem Marku Franoviću, ne samo na ovoj pomoći, već na svemu što je činio i čini za nas. Hvala mu na duhovnoj blizini, jer iako smo tisućama kilometara daleko, u zajedništvu smo okupljeni oko hrvatskog imena.