Maturanti plesali na Trgu Magnolija

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 23. svibnja 2014. - 14:03
Autor: 

Maturantska parada

Maturanti Srednje mješovite škole "Mladost" iz Tivta i ove su godine, u organizaciji i pokroviteljstvu Općine Tivat, održali "Maturantsku paradu", danas 23. svibnja.

U okviru "Maturantske parade" maturanti su defilovali od Školskog centra, ulicama "Luke Tomanovića", "Njegoševa", "21.Novembra", "Karpoška", "Palih boraca" i "Druge dalmatinske" sve do Trga Magnolije.

Nakon generalne probe, maturantima i brojnim posjetiteljima se obratila direktorica JUSMŠ "Mladost", Jovanka Vujačić: "Današnji dan je tradicionalno prepoznat vašim plesom kojim završavate srednje obrazovanje i čijim koracima stremite dalje ka većim mladalačkim ciljevima. Quadrillom ćete nam pokazati ljepotu pokreta, igru veselih, poletnih i radosnih maturanata. Vi danas plešete punog srca, jer otvarate novu stranicu u vašim mladim životima, a puna su i srca vaših roditelja i naša, vaših vaspitača i profesora kad vidimo ovako dobru, zdravu i ambicioznu mladu generaciju; generaciju koja je predanim radom i druženjem stekla znanja i prijateljstva, kao podsticaj za dalji siguran i uspješan napredak u životu."

Nakon direktorice, publici se obratio i novoizabrani gradonačelnik Tivta, Ivan Novosel koji je maturantima poželio uspjeh i sreću u daljem životu, uz napomenu da budu vrijedni kao što su do sad bili i da nikad ne zaborave "svoje profesore, svoju školu, svoj Tivat i svoju Crnu Goru". "Grad Tivat je spreman da vas prihvati otvorena srca, da vam ponudi, da šansu da se vratite u Tivat na najbolji način onako kako vama odgovara", kazao je gradonačelnik.

Na kraju, đak generacije Jelena Papović, u obračanju publici, između ostalog je kazala: "Ovi koraci Quadrille, su ujedno i naši prvi koraci u novi život kroz koji ćemo koračati samostalno, bez podrške naših profesora i uz minimalnu podršku naših roditelja.

Zaplovimo u novi život laganim plesom  uz osmijeh i radost naše mladosti. Odigrajmo ovu Quadrillu uspješno da bi nam cijeli život bio uspješan i veseo."

Točno u 12 sati maturanti su zaigrali uz glazbu Quadrille, proslavljenog kompozitora Straussa. Sudjelovalo je 54 para - 108 plesača. Plesalo se u okviru internacionalne akcije "Najveći maturski ples – četvorka na svijetu", čiji je organizator plesna škola "Urška" iz Ljubljane. Trener plesa tivatskim maturantima je bila Verica Urošević.