Napravimo zajedno foto-izložbu pejzaža Boke kotorske

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 12. svibnja 2014. - 9:27
Autor: 

Partneri projekta „Baština-Pokretač razvoja“ pozivaju sve zainteresirane da sudjeluju u izradi foto-izložbe pejzaža Boke kotorske. Izložba se organizira kao prva aktivnost „Dana pejzaža“, kao dio projekta „Baština – Pokretač razvoja” (u okviru programa prekogranične suradnje između Hrvatske i Crne Gore). 

 Cilj foto-izložbe pejzaža Boke kotorske je razvijanje svijesti o vrijednosti pejzaža i značaju njegovog očuvanja, što se promovira kroz Europsku konvenciju o predjelu i ostale konvencije o zaštiti kulturne i prirodne baštine.

Za foto-izložbu je potrebno poslati 2 fotografije i 2 kratka tekstualna obrazloženja:

  • Jednu fotografiju vašeg omiljenog pejzaža* u Boki kotorskoj koji je Vama posebno značajan za očuvanje identiteta Boke i kratko obrazloženje zbog čega Vam se taj pejzaž naročito dopada
  • Jednu fotografiju pejzaža* koji Vam se manje sviđa u Boki kotorskoj i kratko obrazloženje zbog čega Vam se taj pejzaž manje dopada

Uz fotografiju i obrazloženje, obvezno dostavite Vaše ime, prezime i kontakt podatke (telefon, e-mail).

* Napomena: Pod pejzažom se podrazumijeva i prirodni i izgrađeni prostor

Fotografije s obrazloženjima možete slati na jedan od navedenih načina:

1. U elektronskom obliku, u rezoluciji 300 dpi (ili 1600x1200 pxl), na e-mail adresu: boka.pejzaz@gmail.com

2. Razvijene fotografije s pisanim obrazloženjem, poštom, na adresu Općine Tivat: Trg Magnolija, 85 320 Tivat, s naznakom „Za foto-izložbu pejzaža“ ili dostaviti direktno na portirnicu Općine Tivat

Poziv za sudjelovanje u izradi foto-izložbe otvoren je do subote, 31.svibnja 2014.godine.

  • Sve pristigle fotografije bit će postavljene u foto-galeriji na veb portalu www.bastina.eu
  • 14. lipnja 2014. godine će u Tivtu biti organizirana izložba pristiglih radova.

Organizator zadržava pravo da se oko finalnog sadržaja koji će biti prezentiran na izložbi dodatno konsultira sa sudionicima. Organizator, također, zadržava pravo da ne objavi fotografije koje ne odgovaraju temi, kao ni one koje na bilo koji način vrijeđaju, omalovažavaju ili diskreditiraju bilo kog pojedinca/ku, poduzeća ili ustanovu, po bilo kom osnovu.

Sudjelovanjem u ovoj foto-izložbi uzimate udio u kampanji „Dani pejzaža“ koja se sprovodi u okviru projekta „Baština-Pokretač razvoja“ i doprinosite razvijanju svijesti o vrijednosti pejzaža i značaju njegovog očuvanja.  

Sve dodatne informacije vezane za foto-izložbu i o samom projektu „Baština – pokretač“ razvoja mozete naći na veb sajtu www.bastina.eu ili ih dobiti putem telefona 032 302 520.

Projekt „Baština – Pokretač razvoja” ima za cilj da doprinese uspostavljanju suradnje između institucija nadležnih za zaštitu prirodne i kulturne baštine u Hrvatskoj i Crnoj Gori kroz implementaciju zajedničkih programa, edukaciju, prenošenje znanja i aktivnosti na podizanju nivoa svijesti. Vodeći partner projekta je Općina Tivat, dok je glavni partner u Hrvatskoj Zavod za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije. Partneri u projektu sa crnogorske strane su: Kulturno zavičajno udruženje Napredak Gornja Lastva, Tivat i Expeditio - Centar za održivi prostorni razvoj, Kotor. Suradnici u projektu sa crnogorske strane su: Uprava za zaštitu kulturnih dobara Crne Gore, Ministarstvo održivog razvoja i turizma Crne Gore i SEE Heritage mreža (Mreža za nasljeđe Jugoistočne Europe).