"Noć muzeja" u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 14. svibnja 2014. - 11:03
Autor: 

"Noć muzeja" u Tivtu

Povodom manifestacije "Noći muzeja" 15. svibnja (četvrtak) održat će se tri izložbe u prostorijama ljetnjikovca Buća u Tivtu.

U galerijskom prostoru kompleksa Buća bit će otvorena izložba "Sakralna baština Tivta", 38 sakralnih objekata, koji će biti prezentirani na dva galerijska nivoa. O izložbi će govoriti Milena Radojević, direktorica CZK-u Tivat.

Izložba "Škrinje čuvari tradicije" bit će postavljena u Kuli ljetnjikovca Buća na četiri nivoa. Izložbu će otvoriti povjesničarka umjetnosti Draginja Radonjić. Konzervaciju škrinje potpisuje Dušica Gardašević. Izložbom će se prezentirati 25 škrinja, nošnje, tkanine, kao i predmeti vezani za pomorstvo.

Koautori ove dvije izložbe su: povjesničarka umjetnosti Radmila Adžić i diplomirana konzervatorka-restauratorka Dušica Gardašević.

Nakon toga, u kapelici Sv. Mihovila otvorit će se izložba ikona "Predmeti i sjećanja istorije" autora Saše Brnovića, diplomiranog konzervatora-restauratora. O izložbi će govoriti Neven Staničić, koji je i medijator večeri.

U programu manifestacije sudjelovat će profesori i učenici Muzičke škole Tivat.

Gost večeri Anton Fažo.

Početak manifestacije je u 20 sati.