Novi centar za pomorce u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 31. svibnja 2014. - 10:46
Autor: 

Suradnja Crne Gore i Norveške u oblasti pomorstva bit će potvrđena  održavanjem konferencije u Kotoru koja bi trebalo da rezultira najmodernijim training centrom za pomorce u regionu, priopćeno je u petak sa Fakulteta za pomorstvo u Kotoru.

Konferencija pod nazivom “Inicijativa za održivi razvoj pomorskog sektora u Crnoj Gori”  bit će održana u ponedjeljak 2.lipnja s početkom u 9.30 u hotelu “Cattaro”, a realizira se u okviru suradnje Fakulteta za pomorstvo Kotor i Pomorskog fakulteta Alesund iz Norveške i dio je projekta unaprjeđenja kompetentnosti ljudskih resursa u pomorskom sektoru Crne Gore (HERD - Montenegro Sustainable Maritime Competence Development Initative).

Osnovni cilj HERD projekta je stvaranje jedinstvenog regionalnog pomorskog training centra za obuku pomoraca u Kotoru, koji će ovom prigodom premijerno biti predstavljen medijima.

Na konferenciji bit će razmjenjena znanja, izazovi i iskustva iz oblasti održivog razvoja u pomorstvu Crne Gore i Norveške, a bit će organiziran obilazak brodskih simulatora na Fakultetu za pomorstvo u Kotoru.