Održan 15. Orjenski maraton

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 02. lipnja 2014. - 10:38
Autor: 

Na ovogodišnjem 15. Orjenskom maratonu koji je održan 31.svibnja učestvovalo je 26 maratonaca od kojih 22 u muškoj i 4 u ženskoj konkurenciji. Učesnici su bili iz Crne Gore i Hrvatske, kao i  jedan  takmičar iz Rusije.

U muškoj konkurenciji prvo mjesto je osvojio Janko Gardović AK “Niskogorci” Igalo sa rezultatom 3 h 36 min 15sec.

Drugo mjesto je osvojio Željko Milović AK“Nikšić” sa rezultatom 3 h 38 min 25sec.

Treće mjesto je osvojio Stevan Vasiljević alpinistički klub “Niskogorci” Igalo sa rezultatom 4 h 8 min 8 sec.

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto je osvojila Daliborka Davidović - Fitnes klub “D & D GYM“ Budva sa rezultatom 4 h 9 min 40 sec i ujedno postavila novi rekord staze u ženskoj konkureciji.

Drugo mjesto je osvojila Nikolina Đivanović HPD“Sniježnica“ Dubrovnik   sa rezultatom 5 h 1min 24sec.

Treće mjesto je osvojila Dijana Dangubić PK „Subra“ sa rezultatom 6 h 29 min 14 sec.

Također  je organizirana je i planinarska rekreativna tura od planinarskog doma „Za Vratlom“ do vrha Veliko Ćedilo, sa koga se pruža odličan pogled na Bokokotorski zaliv.  Učestvovalo je 15 planinara.

Za razliku od predhodne godine vremenski uvjeti su išli na ruku takmičarima. Staza u dužini 25 km je u predhodnom periodu uređena maksimalno koliko to teren dozvoljava. Na uređenju staze, pored naših članova, učestvovali su i članovi Alpinističkog kluba “Niskogorci” Igalo. Sve kontrolne tačke na samoj stazi su bile obezbjeđene kao i ekipa “Subre” koja je obučena za slučaj spašavanja. Takođe su nam pomogli predstavnici Pogranične jedinice Herceg Novi, koji nam već više godina izlaze u susret.

Audio:Pobjednica Maratona - Daliborka Davidovic

Audio:Pobjednik Maratona - Janko Gardovic