Održana književna večer Zorana Poleksića

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 13. listopada 2014. - 10:11
Autor: 

Sinoć je u Domu kulture "Josip Marković" u Donjoj Lastvi održana promocija knjige "Od mora i kamena godine" autora Zorana Poleksića, koji je nedavno imao promociju knjige o Mati Parlovu.

Na početku večeri, nazočne je pozdravio predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća, Zvonimir Deković, te naglasio da je Poleksić osoba osebujnog senzibiliteta, često puta samozatajan, radan, pomalo tradicionalan, s mnogo talenata.

U ovoj knjizi se vidi autorova zaljubljenost u Mediteran.

Poznati kotorski sportista, Mirko Vičević, predsjednik Hrvatskog građanskog društva Crne Gore je rekao da je autor u njemu probudio razmišljanja o mjestima gdje je igrao vaterpolo i vratio ga u razdoblje kada je boravio u pomenutim gradovima.

Karate šampion, Dragoljub Kopitović je naglasio da svi sportisti Zoranu Poleksiću duguju veliku zahvalnost, jer nije dopustio da se zaborave.

Sam autor je rekao da mu promocije njegovih knjiga daju izuzetan elan i entuzijazam da istraje u svojoj misiji, a to je integracija i povezivanje ljudi i događaja.

Ovo je autorova 15. knjiga i sigurno ne i posljednja, jer slušajući Poleksića ne možemo zanemariti činjenicu da ćemo pročitati još puno o svijetu sporta, kao i o autorovim impresijama i osobno proživljenim događajima.