Podgorica očekuje razgraničenje s Hrvatskom dogovorom

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 09. svibnja 2014. - 10:31
Autor: 

Direktor crnogorske Uprave za nekretnine Dragan Kovačević najavio je da će crnogorska diplomacija morati s Hrvatskom uskoro riješiti sporno pitanje Prevlake, dok će oko spornih teritorija s Kosovom najvjerojatnije pokrenuti međunarodnu arbritražu, prenose u četvrtak mediji.

Kovačević je pritom ustvrdio da ne postoji nijedan dokument koji potvrđuje da je Prevlaka hrvatski ili crnogorski teritorij.

"Prema mom mišljenju, Prevlaka nije ni hrvatska ni crnogorska i ona mora biti stvar pregovora. Nigdje ne piše da je ona hrvatski ni crnogorski teritorij. Naša diplomacija treba se boriti za taj dio i smatram da je polovica naša. Kako će se to dalje odvijati, vidjet ćemo", kazao je Kovačević.

On ističe da je Prevlaka nekada bila austrougarska utvrda, a potom vojarna bivše Jugoslovenske narodne armije. Kako je tada bilo strogo zabranjeno snimanje vojnih objekata, ni jedna država, ni Hrvatska ni Crna Gora, nemaju je upisanu u svoj katastar, pa bi, po njegovu mišljenju, moglo doći do podjele Prevlake.