Porto - kultura, sport, zabava

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 04. lipnja 2014. - 10:42
Autor: 

Regate, turniri, koncerti i izložbe koje će biti organizirane ovog mjeseca u Porto Montenegru odlična su uvertira za dinamično ljeto koje je pred nama.

Treću godinu za redom Jahting klub Porto Montenegro organizira Inter Club Match Race. Ovo jedriličarsko natjecanje okuplja profesionalne timove iz cijele Europe. Match Race je dvobojsko jedrenje u kome se timovi između sebe nadmeću u dvije identične jedrilice, principom svaki sa svakim. Natjecanje počinje u petak, 5. lipnja brifingom ekipa u 19 sati u Jahting klubu, a traje do nedjelje 8. lipnja kada će se održati finale.

Seriju međunarodnih izložbi i uzbudljivih umjetničkih sadržaja koje su planirane za ovo ljeto otvara galerija Space SBH sa Kariba, izložbom Afterglow kojom će biti predstavljeni novi umjetnički radovi vodeće međunarodne umjetnice Nicole Etienne u Zbirci pomorskog nasljeđa u Porto Montenegru. Izraz Afterglow odnosi se na blijedi ili ružičast sjaj koji se vidi u zoru ili sumrak, a termin se također odnosi na osjećaj ugode ili euforije. Pejzaži ove umjetnice su raskošni kako u boji, tako i u teksturi. Sva djela su rađena nanošenjem nekoliko slojeva ulja pomiješanog s bakrom, srebrom i bijelim zlatom, a neki od radova su rađeni i kristalima i poludragim kamenjem. Radovi Nicole Etienne mogu se naći u svim najvažnijimm javnim i privatnim kolekcijama diljem svijeta. Izložba u Porto Montenegru će trajati od 19. do 30. lipnja, svakog dana od 15 do 22h, a koktel i druženje s umjetnicom povodom svečanog otvaranja planirani su za 20.lipnja u 20 sati.

Posljednjeg vikenda ovog mjeseca u Porto Montenegru biće održan Festival hrane i vina, u sklopu kojeg će se predstaviti i SuperWine, salon vina koji okuplja najprestižnije europske vinarije u luksuznom ambijentu Lido kompleksa. Gastronomski doživljaj vikenda upotpunit će najbolji izlagači autentičnih crnogorskih proizvoda u tek otvorenom ambijentu Ljetnje bašte preko puta hotela Regent, ali i posebne ponude restorana u naselju.

Bogat lipanjski kalendar pripremio je i Jahting klub Porto Montenegro. Oni koji uživaju u jedrenju znaju da Jahting klub svakog četvrtka organizira sesije jedrenja na BLU26 jedrlicama u popodnevnim satima pri zalasku sunca. Škola jedrenja za djecu organizira se svake srijede, u dvije sesije, u jutarnjim i popodnevnim satima. 

Više informacija o svim regatama, zainteresirani mogu dobiti putem adrese Jahting kluba Porto Montenegra: pmyc@portomontenegro.com.

U korporativnoj zgradi Adriatic Marinas-a (nekadašnji Dom Vojske) do 15. lipnja postavljena je izložba crnogorskog slikara Nikole Radovića pod nazivom Transformacije