Porto - novi hotel, vezovi, noćni bar

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 18. lipnja 2014. - 12:33
Autor: 

U Porto Montenegru, nautičkom centru i najluksuznijoj marini u Tivtu i na cijelom crnogorskom primorju, ovog ljeta će biti otvoren prvi hotel franšize "Regent Hotels & Resorts" u ovom dijelu Europe, a u tijeku je i njezino proširenje za dodatnih 150 vezova.

Hotelsko zdanje sa 86 apartmana rađeno u venecijanskom arhitektonskom stilu, čija će unutrašnjost podsjećati na luksuzan brod, gostima će svoja vrata otvoriti 1. kolovoza, a svečano otvaranje zakazano je za 27. kolovoz.

U "igralište za super imućne", kako je zapadna štampa nazivala Porto Montenegro u proteklim godinama, do sada je investirano oko 180 miliona eura, a očekuje se da će narednih godina taj iznos biti uvećan nekoliko puta, a broj zaposlenih sa sadašnjih 1.000 povećan na 3.000.

Menadžer za odnose sa javnošću Porto Montenegra Danilo Kalezić izjavio je Tanjugu da je samo u hotel čije otvaranje predstoji, uloženo 55 milijuna eura, a vrijednost izgradnje druge faze marine iznosi 32 milijuna eura.

On je podsjetio da trenutno u marini ima 250 vezova, što znači da će po završetku aktualnih radova imati oko 400 vezova za male, mega i super jahte.

Kalezić je rekao da samo naselje Porto Montenegro ima 130 rezidencijalnih jedinica – stanova, od studio apartmana do penthausa.

Prosječna cijena po metru kvadratnom je 6.500 eura, ukazao je Kalezić, dodajući da cijena značajno varira od toga u kojoj se fazi izgradnje prodaje i koliki je "kapacitet" stana. Trećinu kupaca tih stanova čine stanovnici Velike Britanije, drugu trećinu iz bivških sovjetskih republika, dok je petina iz država bivše Jugoslavije.

U marinu Porto Montenegro pristaju brodovi iz Meksika, sa dalekog istoka, francuske obale, Italije, naveo je Kalezić, objašnjavajući da su nautičke takse povoljnije nego u drugim zemljama, jer Crna Gora još uvijek nije članica EU.

On je za 27. lipnja najavio i otvaranje prestižnog noćnog kluba "Scaramanga" u sklopu kompleksa Lido na kome se nalazi i 64 metra dug olimpijski otvoreni bazen sa dva restorana.