Poruka ANIMA-e povodom ...

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 22. svibnja 2014. - 10:53
Autor: 

Povodom Dana ženskih akcija za mir i razoružanje i povodom šest godina od otvaranja Kuće slobodne misli, Centar za žensko i mirovno obrazovanje – ANIMA iz Kotora uputila je crnogorskoj javnosti sledeću poruku:

“Još uvijek smo tu, na istom mjestu, otvorene prvenstveno za žene ali i za muškarce, djecu, grupe i za sve one koji/e žele da rade na svom emocionalnom, psihološkom i duhovnom razvoju i razvijaju kritičku svijest bez obzira na rodnu, nacionalnu, vjersku i političku opredjeljenost.

Još uvijek ima mnogo razloga za zabrinutost, još uvijek nema dovoljno političke volje da se ispoštuju principi rodnih politika i demokratije, još uvijek nas siromaštvom i nacionalistickim ideologijam drže u ravnoteži straha od mogućih sukoba, još uvijek se ne poštuju pravni, politički ni etički principi koji obezbjeđuju dostojanstven život.

Preuzmimo odgovornost za zlo koje je činjeno u naše ime i odgovornost za budućnost. Oduprimo se jasno svakom vidu militarizacije crnogorskog društva. Ne dajmo se ponovo prevariti. Mir je naš zadatak uvjek.

Podržite svaku inicijativu za mir i razoružanje u svijetu da se ne otvaraju nova ratišta i da ne strijepimo od mina koje ‘voda nosi’ čak i u prirodnim nepogodama.”