Predsjednik Vlade Zoran Milanović sastao se s Hrvatima iz Crne Gore

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 14. studenog 2014. - 9:21

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović  sastao se jučer s predstavnicima hrvatske manjine iz Crne Gore - Marijom Vučinović, predsjednicom Hrvatske građanske inicijative i ministricom bez portfelja u Vladi Crne Gore, Ljerkom Dragičević, zastupnicom u Skupštini Crne Gore na listi Hrvatske građanske inicijative,  te Zvonimirom Dekovićem, predsjednikom Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore.
 
Predstavnici hrvatske manjine upoznali su premijera Milanovića s aktivnostima koje provode u Crnoj Gori  te s otvorenim pitanjima tamošnjih Hrvata. Izrazili su zadovoljstvo  iskoracima koje je Republika Hrvatska napravila u posljednje dvije i pol  godine u odnosu na pripadnike hrvatskog naroda izvan domovine pa tako i prema Hrvatima u Crnoj Gori.  Osobito  su naglasili važnost osnivanja Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske kao središnjeg tijela.
 
Predsjednik Vlade Zoran Milanović naglasio je da će Vlada Republike Hrvatske nastaviti pružati svekoliku potporu hrvatskoj nacionalnoj manjini u Crnoj Gori, te je u tom pogledu posebno istaknuo sporazum o zaštiti manjina između dviju zemalja. 
 
Sastanku je nazočila  i Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.