Predstava "Lepotica Linejna" u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 04. studenog 2014. - 10:21
Autor: 

Predstava „Lepotica Linejna“ Kruševačkog pozorišta bit će izvedena na sceni  Kulturnog centra „Nikola Đurković“ Kotor u subotu, 8. studenog 2014. u 20 sati. U predstavi  igraju Ljiljana Stjepanović, Jelena Stajkovac, Dejan Tončić i Nikola Rakić. Predstava je uradjena po tekstu Martina Magdona, a u adaptaciji i režiji Miloša Jagodića uz stručnu potporu redatelja Nebojše Bradića. Scenograf i kostimograf je Darinka Mihajlović, a glazbu  potpisuje Milan Đurđević iz grupe “Neverne bebe”. Dramaturg je Branislav Nedić.

Predstava je rađena po tekstu irskog dramskog pisca Martina Makdone, a kroz odnos majke i kćerke govori o jednoličnosti života u maloj sredini, o strahu od samoće i o nedostatku ljubavi, te o radnicima koji u potrazi za boljim životom odlaze u pečalbu. Radnja je smještena u planinske predjele Irske, ali je u pitanju univerzalna priča o životu običnih ljudi iz bilo kog kraja svijeta.Četvoročlana glumačka postava vjerno je dočarala karaktere majke koja živi u strahu da ne ostane sama, kćerke koju takvo ponašanje majke sputava u životu i dvojice braće od kojih jedan luta po svijetu u potrazi za boljim životom.

Prodaja ulaznica po cijeni od 6 eura bit će na biljetarnici Kulturnog centra Kotor,  na dan igranja predstave (subota 8.11.2014.g) od 10 do 12 i od 18 do 20 sati.