Priopćenje za medije ispred predstavnika nacionalnih savjeta u Crnoj Gori

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 31. srpnja 2014. - 10:58
Autor: 

Nakon prvog sastanka održanoga u Podgorici početkom srpnja, na drugome sastanku  održanom 30. srpnja  u prostorijama Tajništva Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore u Donjoj Lastvi  predstavnici manjinskih nacionalnih savjeta  u Crnoj Gori postigli su konsenzus o zajedničkom nastupanju na javnim raspravama  o  tekstu Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o manjinskim pravima i slobodama, od kojih će se prve dvije održati u Tivtu 31. srpnja i u Podgorici 1. kolovoza 2014. Pod navedenim se podrazumijeva zajedničko djelovanje u najboljem  interesu Crne Gore i  svih manjinskih naroda  u Crnoj Gori.

Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskoga nacionalnog vijeća 

Muhamed Uković, predstavnik Romskoga savjeta

Faik Nika, Nacionalni savjet Albanaca

Osman Nurković, predsjednik Bošnjačkog savjeta

dr. Momčilo Vuksanović, predsjednik Srpskoga nacionalnog savjeta

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, u skladu sa Uredbom o postupku i načinu organizira Javnu raspravu o tekstu Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o manjinskim pravima i slobodama i poziva gradjane da se uključe u Javnu raspravu i svojim sugestijama, primjedbama i predlozima doprinesu kreiranju što kvalitetnijeg teksta ovog veoma važnog zakona.

Javna rasprava će biti održana danas  u Skupštinskoj sali Općine Tivat, Trg Magnolija, sa početkom u 13 sati.

Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o manjinskim pravima i slobodama može te naći na portralu Ministarstva za ljudska i manjinska prava www.minmanj.gov.me