Program Tripundanskih svečanosti

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 29. siječnja 2015. - 10:02
Autor: 

U okviru programa Tripundanskih svečanosti u ponedjeljak 2. veljače u 18 sati mornari će prenositi relikvijar do oltara u katedrali. Nakon toga slijedi večernja misa  i blagoslov moći. Mornari će držati stražu pored moći.
U utorak 3. veljače na sam Tripundan, svete mise će biti  u 10  i u 18 sati. Mornari – kopljanici držat će počasnu stražu pored moći. U nedjelju, 8. veljače bit će organizirana Vanjska svečanost – procesija.

 U 8.30 sati  bit će okupljanje mornara u Domu Bokeljske mornarice-Kotor, na Pjaci od kina. U 9.20 sati Odred podružnice Kotor s Gradskom muzikom Kotor ispred Glavnih gradskih vrata dočekat će Odred mornara- podružnica Tivat i Herceg Novi, kao i Gradsku muziku Tivat.

 U 9.40 sati  ispred Doma Bokeljske mornarice formirat će se Glavni odred Bokeljske mornarice koji s gradskim muzikama Kotora i Tivta prolazi ulicama grada do trga Sv. Tripuna. U  9.50 sati  slijede raport admiralu Bokeljske mornarice ispred katedrale i pozdravni plotun. Na trgu ispred katedrale svetog Tripuna  mornarica će u 10 sati plesati kolo u čast Sv. Tripunu.

U 10.30  sati će biti svečana pontifikalna misa koju će služiti monsinjor Mate Uzinić, biskup dubrovački. Poslije svete Mise bit će održana svečana procesija ulicama grada.