Promocija kotorske "pašte"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 06. lipnja 2014. - 11:28
Autor: 

Promotivno-zabavni program posvećen kotorskoj "pašti" , odnosno krempitama, održati će se na Parilu u Starom gradu u Kotoru 7. lipnja (subota) u 21 sat.

Organizator ove manifestacije je Mjesna zajednica Stari grad, uz podršku Općine Kotor, Luke Kotor, Turističke organizacije Kotor, Gradske kafane "Dojmi" i restorana "Bastion" iz Kotora.

Predsjednica Mjesne zajednice Stari grad, Dragana Knežević, o manifestaciji je kazala kako je glavni razlog njenog organiziranja promoviranje kotorske "pašte" koja je nekada predstavljala simbol Kotora, ali i bivše Jugoslavije, te da se sada ne može naći u ponudi u kotorskim ugostiteljskim objektima. "Cilj nam je da afirmišemo i sačuvamo stari recept od zaborava i da se konačno pojave u ponudi kotorske pašte", kazala je Knežević.

Manifestacija se sastoji od tri dijela koji će uključivati degustaciju, glazbeni program i radionice u kojima će se zainteresirani obučavati kako se pravi kotorska "pašta" po starom receptu.

U glazbenom dijelu programa sudjelovat će duo Sanja i Ilija, bend "Lungo mare" i klapa "Incanto". Voditelj programa je Sabrija Vulić.